RU  UA

"Будь-яка революція – це дурість влади": політолог про протести в Грузії

Влада Грузії припустилася помилки, коли вирішила застосувати силу для розгону протестів у Грузії.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт Грузинського Центру стратегічного аналізу Гела Васадзе.

Співрозмовник зазначив, що у всьому світі відбуваються протести та демонстрації, у тому числі в Україні, під час яких застосовувалися заборонені засоби.

Васадзе нагадав, що конституційне право дозволяє громадянам проводити збори, тож силовики не мають права їх розганяти, якщо суспільство нічого не порушує. У цьому контексті експерт зазначив, що влада Грузії припустилася помилки, коли вирішила застосувати силу для розгорання протестів у Тбілісі.

Читайте також: Вони не пам'ятають "совок": політолог про рушійну силу протестів у Грузії

"15 людей, які там з іншого боку, з боку парламенту щось намагалися зламати чи паркан качали – ці 15 людей достатньо було затримати. Навіщо треба було розганяти багатотисячний мітинг? E них не вдалося розігнати. Не змогли розігнати, тому що хлопці переходили від кварталу до кварталу, а потім перемістилися на інші локації міста: набережну, площу Героїв перекрили і так далі", - продовжив експерт в ефірі Апостроф TV.

Водночас, як вважає Васадзе, влада Грузії вчасно усвідомила, що подальше застосування сили проти демонстрантів може призвести до повноцінного Майдану у Тбілісі. Через таку загрозу політики вирішили "здати назад". Окремо Васадзе назвав будь-яку революцію дурістю, якої припускається влада.

"Вони і так зробили багато дурниць. Але зараз ці молоді хлопці смакували і, думаю, що зараз абсолютно будь-яке, що не сподобається суспільству, закінчиться цим", - резюмував експерт.

Читайте повну версію матеріалу "Апострофа": Росіяни вже зрозуміли, що на кожен танк грузинам є чим відповісти - експерт із Тбілісі