RU  UA

Росія перетворилася на сировинний придаток: чому Китаю вигідне завершення війни в Україні

Росія після повномасштабного вторгнення перетворилася на сировинний придаток Китаю, і подібна позиція влаштовує Пекін.

Про це в етері Апостроф TV розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса.

За його словами, влада підтримує курс рубля, оскільки це є елементом демонстрації стабільності. Однак Фурса не знає, як Кремль буде виправляти усі проблеми в країні. Не виключено, що Китай може надати Росії допомогу у цьому питанні.

Читайте також: Путін готовий піти на нову війну, щоб відвернути увагу від України - Сергій Ауслендер

На уточнююче питання журналіста, за рахунок чого Пекін допомагатиме та чи може Кремль віддати якісь свої території, Фурса зазначив: "Ні. З одного боку, Китай отримав РФ як сировинний придаток зараз, і Китаю це подобається. Багато ресурсів, велика країна. З іншого боку, Китай знаходиться в перманентному протистоянні з колективним Заходом, йому потрібно мати союзника. Союзник – це Росія".

Китай, за словами інвестбанкіра, може побоюватися, що Путін поведе Росію до подальшої катастрофи, яка може завершитися зміною режиму. Фурса зазначає, що якщо у Кремлі з’явиться умовний Навальний - українці продовжать йому ставити питання, але РФ одразу перетвориться на прозахідну країну.

"Нещодавній план Навального, що стосується, зокрема, війни в Україні, де він уже визнає, що Крим треба повертати тощо - це яскраво демонструє. І для Китаю це є величезною загрозою. Тоді він втратить великого союзника і сировинний придаток. Для нього це буде геополітичною катастрофою, тому для треба якомога швидше закінчити війну, щоб Путін не довів Росію до катастрофи", - резюмував Фурса в етері Апостроф TV.

Читайте також повну версію матеріалу "Апострофа": Путін наблизив Росію до того, що людям не буде чого їсти - економіст