RU  UA

Навіть гнила морквина стане "золотою": як Путін хоче вивести країну з кризи

16 березня російський диктатор Путін влаштує зустріч з олігархами вперше з початку повномасштабної війни проти України. Це може свідчити, що Кремль потребує "переділу" грошей для забезпечення функціонування своєї економіки, оскільки вплив санкцій відчує кожен росіянин.

Про це в етері Апостроф TV розповів російський журналіст Тимур Олевський.

За його словами, Росії не надто вдається оплачувати повномасштабну війну. Тамтешнє зростання ВВП на 0,3%, яким дуже пишається російський пропагандист Дмитро Кисельов, означає, що до кінця цього року очікується "жахливий провал і падіння", унаслідок чого в бюджеті бракуватиме коштів.

Читайте також: Путін наблизив Росію до того, що людям не буде чого їсти - економіст

"Ми з самого початку розуміли, що люди, які купують на зарплату лише їжу, одразу не відчують ефекту санкцій, бо, грубо кажучи, санкції не мають відношення до моркви, яку люди купують на свою зарплату. Але якщо так піде, то відчують і вони, тому що ціна цієї гнилої моркви зросте в 3-5 разів і тоді це стане занадто помітно. Вже зараз продовольчий кошик виріс на 50, а десь і на 100%. Тобто люди стали платити більше, а їсти менше. Це все доведеться вирішувати олігархам", - пояснив журналіст.

Путін доноситиме олігархам думку, що їм слід поділитися багатствами з Кремлем.

"Крім того, Путін говоритиме олігархам, що він та його близьке оточення типу ковальчуків та ротенбергів, втратить доходи, тому потрібно серйозно поділитися. У Путіна і Ковальчуків грошей поменшало, а менше у них бути не може. Плюс поділитись потрібно буде з тими, хто воював. І мабуть на Росію чекає переділ. Але якщо це буде переділ зверху, то може ми побачимо тихі стогін олігархів, а якщо почнеться опір олігархів цьому переділу, то може бути щось цікавіше", - додав Олевський.

Раніше "Апостроф" писав, що Путін шукає "цапів-відбувайлів", щоб приховати провали у війні.