RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Росія відправляє на фронт танки, які створювалися за Сталіна - фото

Російське командування планувало передати в зону бойових дій деяку кількість нових бойових танків Т-14 "Армата", проте російські підрозділи відмовилися від них й наразі ЗС країни-окупанта мають серйозні проблеми із забезпеченням бронетехнікою.

Такий висновок зробила команда незалежних блогерів російського походження Conflict Intelligence Team, у розпорядженні якої опинилися фотографії ешелону, що перевозить радянські середні танки сімейства Т-54/55 з Далекого Сходу.

Рухомий склад вирушив з Арсеньєва Приморського краю, в якому знаходиться 1295-а Центральна база резерву і зберігання танків.

Читайте: "Здулися, не виконавши наказу": фото реальних російських танків під Запоріжжям

Аналітики CIT зазначають, що факти відправлення та використання ЗС РФ танків Т-62 під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну фіксуються з літа минулого року, але зняття зі зберігання Т-54/55 зафіксовано вперше.

Були вивчені архівні фотографії 1295-ї бази, що перебували у відкритому доступі, і виявилося, що на ній зберігалася значна кількість Т-62М(В) і Т-54.

Крім того, були проаналізовані супутникові знімки даної бази, завдяки яким встановили, що в період між червнем та листопадом 2022 року її залишив мінімум 191 танк. Насправді ж, зазначають блогери, це число може бути значно вищим, оскільки найбільш боєготові машини, як правило, знаходяться в ангарах і зафіксувати їхнє відправлення неможливо.

Перші модифікації Т-54 були прийняті на озброєння Радянською армією ще в другій половині 1940-х рр., а Т-55 - 1958-го.

Ключовими мінусами даних моделей є відсутність далекомірів, балістичних обчислювачів, системи управління вогнем, примітивні приціли, а у Т-54 ще й неповноцінна стабілізація зброї.

Нагадаємо, що РФ знайшла нестандартне застосування старим танкам Т-62.

  • Вас може зацікавити:

Гора металу з мотором: експерт розповів, як РФ знищує свої ж танки на війні

Як гітлерівці у Другу світову: рашисти під Запоріжжям заривають танки в землю

Залишки від крейсера Москва: у Чорному морі знайшли нові експонати для музею, фото