RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Гора металу з мотором: експерт розповів, як РФ знищує свої ж танки на війні

Старі танки, які росіяни поставляють на фронт в Україну, використовують не за призначенням. Наприклад, як артилерію для обстрілу позицій ЗСУ.

Про це "Апострофу" розповів експерт з озброєнь, головний редактор видання Defence Express Олег Катков.

Він пояснив, що переведення танку у розряд замінника самохідної артилерійської установки – це знищення танку, як самостійної бойової одиниці. Ресурс гладкоствольної танкової 125-мм гармати, у разі використання для стрільби із закритих позицій, "вилітає в нуль" дуже швидко.

"Якщо порівнювати з артилерійськими системами, стволи яких можуть витримати понад 4 тисячі пострілів, то танкові стволи розраховані максимум до 2 тисяч пострілів. І це якщо ці стволи нові. А ми ж розуміємо, що у тих танків, які стоять на консервації, стволи далеко не нові. І як тільки закінчується ресурс танкового ствола, то це призводить до того, що з нього неможливо вести прицільний вогонь або ж взагалі стріляти, бо це небезпечно", - зазначив Катков.

Читайте також: ЗСУ не лише стримують ворога, а й ведуть контрнаступ: свіжі карти боїв

За його словами, коли ці стволи стають непридатними для стрільби, танк перетворюється на гору металу з мотором.

"Застосовувати танк з використаним ресурсом гармати у танковому бою не можна. Бо поцілити кудись з такої гармати просто нереально. Умовний танковий бій зі стрільбою прямою наводкою – це вже не для такого танка", - резюмував експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Гноми атакують: навіщо окупантам танки Т-62.