RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Петербурзі пролунав сильний вибух: що відомо про долю "військора" Татарського

У неділю, 2 квітня, стався вибух в одному з кафе Санкт-Петербурга, де часто проводяться патріотичні вечори, одним із них сьогодні був вечір воєнкору Владлена Татарського. Він загинув. Ще 15 людей отримали осколкові поранення.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАРС.

Читайте також: Нібито пролетів 600 км: з'явилися кадри БПЛА із Тульської області

Інцидент стався на Університетській набережній 21Б у кафе "Стріт-бар" у центрі міста. Як повідомили інформагентству джерела в екстрених службах, у кафе спрацював вибуховий пристрій.

За інформацією російських медіа, цей "Стріт-бар" міг належати голові ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину. У кафе у вихідні збирається дискусійний клуб "Кібер Z фронт".

"Потужність вибухового пристрою в Санкт-Петербурзі склала понад 200 грам тротилу", - повідомили джерела ТАРС у поліції.

Як повідомляє Telegram-канал Readovka, вибух прогримів біля сцени. На заході були присутні близько ста осіб – зал був повністю забитий.

Джерела цього каналу стверджують що, попередньо, вибухівка була захована у статуетці, яку принесла дівчина на "творчий вечір" та подарувала Татарському. Водночас в кафе не дотримувалася безпеки, не було на вході рамок, отже ніхто відвідувачів не перевіряв.

Також кореспондент Readovka інформує, що, попередньо, вибух прогримів прямо біля сцени, вибуховою хвилею винесло все вітринне скло закладу та рознесло залу. Татарський нібито загинув одразу, а люди в паніці почали вибігати надвір. Ведучого вечора забрала "швидка" у тяжкому стані.

Нардеп Олександр Гончаренко опублікував відео, де Татарський говорить "Всєх побєдім, всєх убйом, всєх ограбім. Всьо как ми любім".

За даними "Миротворця", Владлен Татарський був бойовиком НВФ та військовим злочинцем. Він був воєнкором з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Ліквідовано 02.04.2023 р. спецслужбами Росії у Санкт-Петербурзі", - написали в "Мировторці".

Нагадаємо, у суботу ввечері, 1 квітня, в російській Ростовській області очевидці чули дуже гучний вибух.

  • Вас також може зацікавити:

В окупованій Каховці відбулася масштабна "бавовна": фото і відео

У Підмосков'ї спалахнув великий хімзавод Росії: є постраждалий

В окупованому Маріуполі нова "бавовна": фото та відео