RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Путін - ху*ло: фото і відео акції під будівлею МЗС в Тбілісі

У середу, 10 травня, глава Кремля Володимир Путін скасував візовий режим з Грузією та відновив авіарейси з Москви до Тбілісі, заборона на які діяли протягом останніх трьох років й президентка країни Саломе Зурабішвілі назвала ці дії "російською провокацією", а грузини вийшли на акції протесту.

Про це інформують місцеві телеграм-канали.

Читайте: Вони не пам'ятають "совок": політолог про рушійну силу протестів у Грузії

Зазначається, що у відповідь на сьогоднішній указ щодо скасування візового режиму для громадян Грузії та поновлення прямого авіасполучення у Тбілісі знову зазвучало відоме "Путін-Ху*ло".

Як стало відомо, акцію проводить головна опозиційна партія Грузії "United National Movement". Її лідер Леван Хабеішвілі заявив, що Путін таким чином оголосив Грузію російською губернією.

"Путін фактично оголосив Грузію російською губернією... Це вершина цинізму, коли паралельно з цим щодня утискують грузинський народ, триває окупація, на території Грузії стоїть російська армія... Воля грузинського народу непохитна! Ми обираємо Європу, а не Росію!" - заявив Хабеішвілі.

Мітингувальники на протестній акції з'явилися з плакатами "Росія - окупант" та "Щасливого шляху на*уй".

У свою чергу депутат правлячої "Грузинської мрії" Іраклі Заркуа заявив, що наступним кроком для Росії було б добре повернути Абхазію, третій важливий крок - повернути Осетію.

Один із співробітників Тбіліського міжнародного аеропорту Гіоргі Пхаладзе тим часом заявив, що на знак протесту вирішив звільнитися, оскільки для нього неприйнятно обслуговувати представників країни-окупанта.

А один із популярних туроператорів Грузії обіцяє, що на їхній сторінці ніколи не буде фрази: "Пропонуємо вам тури до Москви".

Нагадаємо, що президент Грузії Саломе Зурабішвілі вважає, що після поразки у війні з Україною Росія має вивести свої війська і з окупованих грузинських територій – Абхазії та Південної Осетії.

Вас може зацікавити:

"Брудні невдахи": прем’єр Грузії облаяв українських політиків і Зеленського

"Повторюють тези російської пропаганди": у МЗС України відреагували на звинувачення прем’єра Грузії

"Будь-яка революція – це дурість влади": політолог про протести в Грузії