RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Намагається тиснути на Захід: в ISW розповіли, що має на меті Путін

Кремль відновлює свою інформаційну кампанію з метою натиснути на Захід, аби той посприяв відновленню переговорів РФ та України на вихідних для країни-агресорки умовах.

Про це йдеться у звіті ISW.

Так, 26 травня у Москві заявили, що президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з президентом Бразилії Луїсом Інасіо Лулою да Сілвою висловив "відкритість російської сторони до діалогу на політико-дипломатичному треку, який досі блокується Києвом та його західними спонсорами".

"Заява Путіна не свідчить про те, що РФ зацікавлена у переговорах з Україною. Кремль не створив жодних серйозних підстав для переговорів і не відмовився від своїх максималістських цілей – примусити український уряд до капітуляції. Кремль, ймовірно, намагається посилити свої неправдиві заяви про готовність до переговорів з Україною на тлі прибуття 26 травня до Москви спеціального представника Китаю у справах Євразії Лі Хуей для обговорення мирного врегулювання війни Росії в Україні шляхом переговорів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Не так вони й хочуть миру": Папа Римський відзначився скандальною заявою на адресу України

Згідно з інформацією видання WSJ від 26 травня, Лі Хуей закликав європейських чиновників підтримати припинення вогню в Україні та визнати окуповані Росією українські території. За звітом видання, дипломат, який спілкувався з Лі, пояснив, що замороження конфлікту не відповідає міжнародним інтересам, тому Європа не припинить свою підтримку України. Крім того, WSJ повідомила, що ще один дипломат зазначив, що основними інтересами Китаю є запобігання поразці Росії у війні та уникнення застосування ядерної зброї.

"Така взаємодія, ймовірно, вказує на те, що Китай, можливо, намагається підштовхнути Захід вплинути на Україну, щоб змусити її погодитися на припинення вогню. Кремль, ймовірно, посилює свої хибні інтереси на переговорах напередодні запланованого українського контрнаступу, щоб перешкодити подальшій західній допомозі Україні", – наголошують аналітики інституту.

У ISW нагадали, що раніше вже повідомляли про інформаційні операції, проведені Росією, щодо мирних переговорів з метою обмеження західної підтримки України.

Раніше ми писали, що за словами Подоляка контрнаступ Збройних сил України вже розпочався і триває кілька днів. Інтенсивні бої точаться по всій лінії українського кордону.

  • Вас може зацікавити:

Окупанти не хочуть виконувати накази та крадуть авто: свіже зведення Генштабу

З корабля на бал: ще 480 окупантів вирушили з війни на концерт Кобзона

"Певні заходи": Малюк натякнув на причетність СБУ до підриву Кримського мосту