RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Ранок почався не з кави: безпілотники атакували Москву та Підмосков'я, фото та відео

Рано вранці у вівторок, 30 травня, безпілотники атакували житлові будинки в Москві, також літальні апарати помітили в Підмосков'ї.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Так, безпілотний літальний апарат був помічений у небі над підмосковною Істрою, у селі Пісково. Також, місцеві жителі з Красногорська та Одінцова повідомили про чутні звуки вибухів. Свідки стверджують, що над Красногірськом видно дим, а вікна в їхніх будинках тремтіли. Попередньо передбачається, що це може бути результатом роботи систем протиповітряної оборони (ППО).

Про атаку також повідомляють і у столиці Росії.

Читайте також: Окупанти атакували Київ "шахедами": є пошкодження та загиблі

Внаслідок вибуху, який стався на вулиці Атласова, 11, у селищі Московський неподалік Внукова, було вибито скло на 25-му поверсі будівлі, загоряння не зафіксовано. Міністерство з надзвичайних ситуацій (МНС) повідомило, що наразі проводиться розслідування для визначення причин інциденту. За інформацією ЗМІ, причиною вибуху міг стати БПЛА, також повідомляється про пошкодження однієї з плит конструкції будівлі.

Крім того, повідомляється про ще один безпілотник, який, за попередньою інформацією, врізався в житловий будинок на Профспілковій вулиці в Москві, влетівши у вікно квартири, розташованої на 16 поверсі. Наразі мешканців евакуюють із будівлі. Також жителі Підмосковного Одинцово повідомляють про звуки вибухів. За даними, за ранок у Підмосков'ї було збито понад десять безпілотних літальних апаратів. Більшість інцидентів сталася в Істринському, Красногірському та Одинцовському районах.

Атаку підтвердив і мер Москви Сергій Собянін.

"Сьогодні рано вранці внаслідок атаки БПЛА у кількох будинках сталися незначні пошкодження. Усі екстрені служби міста перебувають на місцях пригод. На цей час ніхто серйозно не постраждав", - заявив мер.

Раніше ми писали, що Зеленський анонсував початок просування ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

"Бавовна" не припиняється: у Москві спалахнув житловий комплекс біля Академії ФСБ

У Москві чергова "бавовна": після вибуху в супермаркеті спалахнула пожежа. Відео

"Бавовна" відвідала не тільки Бєлгород: уночі в Росії прогриміли вибухи