RU  UA

Це так звана "сигнальна" дипломатія: навіщо емісарам Кадирова приїжджати до Грузії

Після відновлення авіасполучення між Грузією та РФ, у Сакартвело був помічений кортеж з автомобілів високопоставлених "кадировців". Вони перебували в Грузії протягом кількох днів і залишили країну через грузинсько-турецький кордон.

Про мету загадкового візиту в ефірі Апостроф TV розповів доктор політичних наук, експерт центру зовнішньополітичних досліджень OPAD (Грузія) Вахтанг Маїсая.

Читайте також: Весілля не буде: президент Грузії відреагувала на приїзд доньки Лаврова

"Тут я нічого незвичайного не бачу. Як зараз діє правляча партія та нинішнє керівництво Грузії. Це "чорна мітка" для Грузії", - заявив Маїсая.

Він зазначив, що весь склад сил оборони Грузії становить близько 26 тисяч осіб, тоді як у приватній армії Кадирова від 35 до 40 тисяч осіб, з них приблизно 10 тисяч беруть участь у війні проти України.

"І, якщо "кадирІвці" сюди, до Грузії, увірвуться, ви розумієте, які сили їм тут протистоятимуть. Я думаю, що це так звана "сигнальна" дипломатія. Це вже напівофіційний сигнал грузинському уряду. Тому, що позиції Кремля в Україні хитаються я думаю, що це було головною метою "кадирівського" емісара до Грузії" , - підкреслив Маїсая.

За його словами, можливо, "кадирівський" емісар використав грузинську територію як транзитну зону, тому що проїзд його кортежу був від Ларсі (на кордоні з РФ) до Батумі (поблизу кордону з Туреччиною), і куди він далі рушив – невідомо.

"Я думаю, що Путін страхується, і що після серйозних поразок на українських фронтах він хоче залишити Грузію в орбіті свого впливу і підіслав свого емісара в контексті того, що проти Грузії можуть бути мобілізовані сили найманців-кадирівців", - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 10 травня російський диктатор Володимир Путін скасував візовий режим з Грузією та заборону авіарейсів, які діяли протягом останніх трьох років. Президент Грузії Саломе Зурабішвілі назвала цей крок "черговою російською провокацією".

Вас також може зацікавити:

Путін - ху*ло: фото та відео акції під будівлею МЗС у Тбілісі

Вони не пам'ятають "совок": політолог про рушійну силу протестів у Грузії

Росія вже програла: президент Грузії жорстко висловилася про майбутнє Абхазії та Південної Осетії