RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Навіщо Путін влаштував судилище над "азовцями": російський політолог пояснив тактику Кремля

У Росії почали готуватися до псевдовиборів на окупованих територіях України – вони призначені на 10 вересня. Паралельно в Ростові-на-Дону розпочався суд над 24 полоненими українцями: йдеться про бійців полку "Азов", але на лаву підсудних потрапили також жінки. Окупанти звинувачують їх у "тероризмі" та "спробі насильницького захоплення влади" на території т.зв. "ДНР".

Про те, чому Кремль влаштував чергове судилище, в ефірі "Апостроф TV" заявив російський журналіст та політолог Олександр Морозов.

За його словами, Путін намагається приурочити цей суд до саміту НАТО, який триває з 15 по 16 червня у Вільнюсі: основною темою зустрічі є перспектива членства України в Альянсі.

Читайте також: Європарламент закликав НАТО запросити Україну до Альянсу: як голосували країни ЄС

"Зараз ми не розуміємо, яка у Путіна стратегія. Якби він хотів рухатися до якогось перемир'я, він би судилищ на військових не влаштовував. Ймовірно, цей суд - підготовка до саміту НАТО, намагаючись показати, що він має намір воювати й надалі" , - Зауважив журналіст.

Він зазначив, що вся риторика Кремля – це не що інше, як очевидна брутальна брехня.

"Ні про який захист прав російськомовних вже не йдеться. Влаштовано екологічну катастрофу, порушуються всі права на окупованих територіях. Також Кремль збирається проводити вибори", — підкреслив Морозов.

Не забув журналіст і про нещодавню зустріч Путіна з "Z-воєнкорами" - за словами журналіста, кремлівський тиран не хотів проводити її, але його переконали це зробити, оскільки "ніхто нічого не розуміє про війну".

"Жодних відповідей на існуючі питання він не дав. Це говорить про те, що він сам не розуміє, до чого рухається Кремль у цій компанії", - резюмував Морозов.

Раніше ми повідомляли про підсумки 13-ї зустрічі у форматі "Рамштайн".

  • Вас також може зацікавити:

Вже офіційно: США та Великобританія оголосили про нову військову допомогу Україні

Частина країн НАТО може розмістити свої війська в Україні: хто на це готовий піти

Готуються до "псевдовиборів": де на окупованих територіях анонсували про попереднє голосування