RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Пригожинський бунт: що зараз відбувається у Ростові-на-Дону та Москві

Увечері в п'ятницю, 24 червня, голова ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що регулярна російська армія обстріляла тили команди його найманців і заявив про намір відновити "справедливість", усунувши військове керівництво країни.

Про це пише "Апостроф".

За словами Пригожина, 25 тисяч вагнерівців мають намір "зупинити зло", яке несе військове керівництво і пообіцяв знищувати всіх у разі опору, включаючи авіацію.

Читайте також: Готується переворот? У Росії відбуваються дивовижні події

Проте Міноборони РФ заявило, що всі повідомлення від імені Пригожина – фейки та провокація. Генерал армії Сергій Суровікін закликав командирів і бійців групи "Вагнер" "підкоритися волі президента" і вирішити питання мирним шляхом, а Володимир Алексєєв закликав "Вагнер" одуматися, заявивши, що така провокація могла бути зроблена лише ворогами РФ, закликавши вагнерівців повернутися до місць дислокації.

Національний антитерористичний комітет, Генпрокуратура та ФСБ порушили проти Пригожина кримінальну справу за статтею 279 про заклик до заколоту, а остання навіть закликала найманців ПВК затримати Пригожина.

Центр громадських зв'язків ФСБ повідомив, що слова Пригожина – заклики до збройного громадянського конфлікту в РФ є "ударом у спину" російським військовослужбовцям.

Перший канал вийшов в ефір з екстреним випуском, в якому "розмовляюча голова" Катерина Андрєєва процитувала заяви офіційних відомств, абсолютно не згадуючи про мету Пригожина.

Сам Пригожин заявив, що його війська перейшли кордон із РФ і зайшли до Ростова, а їм ніхто не чинить опору, хоча пізніше додав, що вагнерівці збили вертоліт, який відкрив вогонь по колоні ПВК.

Як виявилося, гелікоптери, які відкрили по вагнерівцям вогонь, були збиті в Ростовській та Воронезькій областях.

Популярний канал, близький до спецслужб РФ, повідомляє, що окремі частини відмовляються підкорятися Шойгу, а в Кремлі паніка. "У лютому 2022 року цей канал приблизно за добу точно повідомив про вторгнення в Україну, якщо що", - уточнює український журналіст Денис Казанський.

Губернатор Ростовської області закликав людей без необхідності не виходити з дому, хоча на опублікованих кадрах багато роззяв.

Вагнеровці захопили будівлі главку МВС, управління ФСБ, адміністрації Ростова та одного з відділів поліції.

...а також штаб Південного військового округу в Ростові-на-Дону.

Тим часом у Москві проводяться "антитерористичні заходи, спрямовані на посилення заходів безпеки", також запроваджено додатковий контроль на дорогах, заявив мер міста Сергій Собянін. Під посилену охорону взято усі найважливіші об'єкти, органи державної влади та об'єкти транспортної інфраструктури. Зі схожою заявою виступив очільник Московської області Андрій Воробйов. "У Московській області посилено заходи безпеки, ситуація контролюється правоохоронними органами та ФСБ. Проводяться антитерористичні заходи", - заявив губернатор.

"Медуза" повідомляє, що по тривозі були підняті підрозділи ОМОНу та СОБРу.

Російський мільярдер Михайло Ходорковський, який живе в Лондоні, підтримав вагнерівців, зазначивши, що кремлівські злодії дістали навіть бандитів.

"Пригожинський заколот, незважаючи на свою половинчастість і непідготовленість - сильний удар по путінській репутації", - написав опозиціонер, закликавши росіян допомагати йому, якщо Пригожин "піде на Москву".

Раніше ми повідомляли, що проти Євгена Пригожина порушили кримінальну справу.

  • Вас може зацікавити:

Пригожин, Золотов і Кадиров уже почали діяти, - політичний експерт про сценарій путчу в Москві

"Ми підемо в історію": Пригожин анонсував закриття ПВК Вагнер

Яке майбутнє чекає на Пригожина: екс-розвідник дав прогноз