RU  UA

Пригожин, Золотов і Кадиров уже почали діяти, - політичний експерт про сценарій путчу в Москві

У Росії назріває військовий переворот - на бік керівника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина переходять дедалі більше генералів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів доктор політичних наук, експерт центру зовнішньополітичних досліджень OPAD з Грузії Вахтанг Маісая.

Читайте також: Військо збунтувалося: починаючи мобілізацію Путін забув про наслідки

На його думку, російський президент не знає, як збалансувати ситуацію у Кремлі.

"В Кремлі вже почалися великі пересмикування, і вже Путін заворушився, бо він боїться. Він не знає, як звести до балансу сил ситуацію у Кремлі. Якщо він віддасть Шойгу та Герасимова на розтерзання Пригожину, Кадирову та Золотову, то він втратить свою владу - це залишається головним чинником", - зауважив Маісая.

Глава Кремля завжди дотримувався принципу противаги і балансу всередині кланів, тоді як зараз це загрожує повним колапсом. При цьому вже 9 травня можливі певні процеси, які змінять ситуацію в РФ.

"І те, що на бік Пригожина вже переходять відомі генерали цієї війни, зокрема і Суровікін, говорить багато про що. Мізинцев та Суровікін фактично є головним ядром військової хунти у Кремлі. Саме в цьому контексті навіть 9 травня можуть відбутися деякі процеси, які можуть докорінно змінити ситуацію у Російській Федерації", - вважає він.

Так, за його неперевіреними даними, у Москві вже ввели частини внутрішніх військ дивізії Дзержинського та мобілізували сили з того боку.

"Взагалі Дзержинська дивізія підпорядковується Росгвардії. Власне Пригожин, Золотов і навіть Кадиров уже почали діяти. Дуже символічним був той факт, що днями Кадиров навіть провів оперативну нараду та мобілізував свої елітні частини зі своєї приватної армії. Нібито він створив такий зведений загін близько двох тисяч багнетів, за деякими даними, і нібито відправив їх на окуповану територію України. Ці частини чомусь туди поки що не прибули. А куди вони спрямовані - біс його знає. У цьому контексті ситуація докорінно змінюється - це моя особиста думка. Саме цей сценарій ДКНС-2 дасть знати про себе в недалекому майбутньому", - переконаний Вахтанг Маісая.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": У Москві готується сценарій ДКНС-2, все відбудеться на 9 травня - Вахтанг Маїсая

  • Вас може зацікавити:

Путіну готують наступника: журналіст розповів про "бродіння у Кремлі"

Путін особисто наказав: нові подробиці у справі журналіста Гершковича

Вирішив закрутити гайки: Путін підписав закон про електронні повістки