RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Росії назріває новий бунт? Генерал Герасимов звільнив і намагався ліквідувати командувача армії

Командувача 58-ї загальновійськової армії РФ генерал-майора Івана Попова усунули з посади. Начебто причиною став конфлікт із начальником Генерального штабу генералом Валерієм Герасимовим. Попов звинуватив його в тому, що останній дезінформує Путіна щодо реального стану справ у зоні проведення СВО. Згодом, Герасимов звинуватив Попова у шантажі та усунув від виконання обов'язків командувача.

Про це пишуть РосЗМІ.

Читайте також: Під Бердянськом "закобзонили" чергового російського генерала: фото

"Чесно вам говорю, виникла ситуація складна зі старшим начальством, яку треба було або змовчати й злагодити і сказати те, що вони хотіли почути, або назвати речі своїми іменами", - сказав Попов у зверненні до військовослужбовців.

Раніше про усунення Попова повідомив телеграм-канал, пов'язаний із ПВК Вагнера. За його даними, Попова усунули після того, як виступив із доповіддю перед начальником Генштабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим і, зокрема, пропонував провести ротацію російських підрозділів, що перебувають на першій лінії фронту. У відповідь на доповідь Герасимов заявив, що Попов "займається дезінформацією та панікерством".

Деякі російські паблики стверджують, що метою удару по готелю Дюна в Бердянську, внаслідок якого загинув російський генерал-лейтенант Олег Цоков, був насправді Попов.

"У місцевих військовослужбовців немає сумнівів, що хтось злив їх координати ЗСУ. А може просто дивовижний збіг?", - роблять висновок росЗМІ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні знищено понад 2 тисячі офіцерів армії агресора, серед них 4 генерали, 54 полковники, 135 підполковників, 260 майорів, 372 капітани, 617 старших лейтенантів і 337 лейтенантів.

Вас також може зацікавити:

Крах "другої армії світу": що Україна зробила з Росією за 500 днів великої війни

В Україні ліквідували російського генерала, який командував окупантами в Придністров'ї та на Донбасі

Під Бєлгородом ліквідовано топ-офіцер армії Росії: озвучено ім'я та звання