RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Група є, а ПВК немає: Путін розповів про статус "Вагнера" та зустріч з "вагнерівцями"

Глава Кремля Володимир Путін розповів про заколот ПВК "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним та про статус найманців, які брали участь у "поході на Москву".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Читайте також: Заздрість Путіна: чому російський диктатор раптово виліз із бункера

"Що відбувалося насправді? Все дуже просто й очевидно для російського суспільства. Пересічні бійці "Вагнера" воювали гідно, так... Те, що вони виявилися втягнутими в ці події, викликає жаль... Я скажу так, дуже акуратно" , - заявив Путін.

Він уточнив, що хотів зустрітися саме з ними, із командирами ПВК, чиї підлеглі "воювали гідно", але не з Євгеном Пригожиним.

"З одного боку, я на зустрічі з ними дав оцінку того, що вони зробили на полі бою, а з іншого боку - того, що вони зробили в ході подій 24 червня. Третє - показав можливі варіанти подальшого проходження їхньої служби, у тому числі та бойового застосування. От і все”, - продовжив Путін.

Відповідаючи на запитання, чи збережеться ПВК "Вагнер" як бойова одиниця, диктатор заявив, що їх не існує.

"Ну так ПВК "Вагнер" не існує! У нас же немає закону про приватні військові організації! Просто не існує! Група є, але юридично не існує! Це окреме питання, пов'язане з реальною легалізацією. Але це питання, яке має обговорюватися в Державній думі, в уряді. Непросте питання", - вигукнув Путін.

Пізніше Путін поділився історією зустрічі з найманцями. На ній він запропонував командирам "Вагнера", яких на зустрічі було 35 осіб, кілька варіантів працевлаштування, і в тому числі під керівництвом їхнього безпосереднього командира з позивним Сивим. Тобто людину, під керівництвом якої бійці "Вагнера" і служили останні 16 місяців.

"Всі вони могли зібратися в одному місці й продовжувати служити. І для них нічого б не змінилося. Ними керувала б та сама людина, яка була їх реальним командиром весь цей час. Багато хто кивав, коли я це говорив. А Пригожин, який сидів попереду і не бачив цього, сказав, вислухавши: "Ні, хлопці не згодні з таким рішенням", - розповів Путін.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російська влада не збирається переслідувати найманців, які брали участь у заколоті Пригожина, враховуючи "заслуги" на фронті.

Вас також може зацікавити:

Уже є сигнал: Зеленський допустив новий бунт у Росії

Кадиров дочекався кінця "заколоту" Пригожина і видав цікаве пояснення демаршу "вагнерівців"

Медведчук за лаштунками та спільники у Кремлі: хто допомагав Пригожину у "заколоті"