RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Москву атакували дрони: уражено урядові будівлі, фото і відео

У ніч проти неділі, 30 липня, кілька безпілотників атакували вежі "Москва сіті" у столиці РФ, де знаходиться офіс Міністерства цифрового розвитку, зв'язку та масових комунікацій. Звуки вибухів чули також мешканці Одинцово та Красногорська.

Про це йдеться у російських Telegram-каналах.

За словами мера міста, Сергія Собяніна, атака призвела до незначних пошкоджень фасадів двох офісних веж у відомому діловому центрі "Москва-Сіті". За попередніми даними, ніхто з мешканців та працівників не постраждав.

Згідно із заявою Міністерства оборони РФ, один БПЛА був знищений у повітрі за допомогою систем ППО в районі Одинцовського району Підмосков'я. Ще два дрони були пригнічені засобами радіоелектронної боротьби та втратили управління, впавши на території комплексу "Москва-Сіті".

Читайте також: Москву атакували дрони: є прильоти біля міноборони та штаб-квартири ГРУ, відео

Перший БПЛА атакував 10 поверх другої вежі IQ-кварталу "Москва-Сіті", де знаходиться офіс Міністерства цифрового розвитку, зв'язку та масових комунікацій РФ о 3:20. Перехожі знайшли документацію цього міністерства після вибуху на вулиці. Крім того, у цій же вежі, за даними на 2019 рік, розміщено ще два російські міністерства - Міністерство економічного розвитку та Міністерство промисловості та торгівлі.

Другий удар безпілотника о 4:10 припав на нижній поверх іншої будівлі у межах комплексу "Москва-Сіті". Внаслідок інциденту охоронець, який перебував на об'єкті, отримав травми. Будівля теж постраждала, на перших шести поверхах пошкоджено скло. Площа ушкоджень – 40 квадратних метрів.

Інцидент викликав тимчасове закриття аеропорту Внуково для вильоту та прильоту, проте наразі прийом та відправка рейсів відновлено.

Раніше ми публікували нові кадри наслідків атаки безпілотників.

  • Вас може зацікавити:

Росія таємно імпортувала з Китаю БПЛА на 100 млн доларів: дані розслідування

Реальна загроза для України: у розвідці США назвали, коли в РФ запрацює завод ударних БПЛА

Ранок почався не з кави: військову частину під Москвою атакували дрони, фото