RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Реальна загроза для України: в розвідці США назвали, коли в РФ запрацює завод ударних БПЛА

Представники американської розвідки повідомили, що Росія за допомогою Ірану будує в країні завод із виробництва безпілотників, які регулярно використовують для терористичних атак по Україні. Будівництво буде завершено на початок наступного року.

Про це повідомляє CNN.

Читайте також: Окупанти не припиняють спроб просунутися, за добу на фронті – 26 бойових зіткнень: зведення Генштабу

За даними аналітиків Розвідувального управління Міністерства оборони США, завод з виробництва безпілотників, що будується, забезпечить Росію новим запасом безпілотників, більшим за кількістю, ніж те, що вона змогла закупити в Ірані на сьогоднішній день.

Аналітики попереджають, що коли об'єкт буде завершено, ймовірно, до початку наступного року, нові безпілотники можуть вплинути на війну. Іран регулярно переправляє обладнання до Росії, щоб допомогти у будівництві об'єкту.

На сьогоднішній день Іран надав Росії понад 400 безпілотників Shahed 131, 136 і Mohajer — запаси, які Росія майже повністю використала.

Повідомляється, що США провели моніторинг кількох безпілотників, збитих в Україні, і доведено, що безпілотники належать Ірану, незважаючи на неодноразові спростування Тегерана щодо постачання обладнання Росії.

Раніше ми писали про те, що у Пентагоні оприлюднили звіт, в якому йдеться про факти розкрадання зброї з боку добровольчих формувань та нелегальних торговців.

Вас також може зацікавити:

Україна отримає партію недорогих і потужних дронів-камікадзе Switchblade: в чому їх особливість

Настав час натиснути на газ: у США обговорюють передачу Україні "зброї перемоги"

Україна отримала першу партію танків Leopard 1A5: основні характеристики машин часів Холодної війни