RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Кім Чен Ин вирушив на зустріч з Путіним: чого хоче добитися Кремль

Керівник Північної Кореї Кім Чен Ин попрямував на своєму бронепоїзді до Росії на зустріч з главою Кремля Володимиром Путіним, на якій, ймовірно, буде обговорюватися угода про постачання зброї та боєприпасів для російської армії.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Альянс жебраків та вигнанців: навіщо Шойгу полетів до Північної Кореї

Зазначається, що зустріч може відбутися у Владивостоці, куди Путін вирушив для участі в економічному форумі, що відкрився у неділю.

Водночас, за інформацією Bloomberg, диктатори можуть обговорювати постачання озброєнь із КНДР. Також наголошується, що Північна Корея володіє одними з найбільших запасів артилерійських снарядів та ракет до зброї радянських зразків, яку використовує Росія. Боєприпаси з Північної Кореї допоможуть виграти Росії час, доки вона не розгорне їх виробництво. Вказано, що Росія потребує артилерійських снарядів калібру 122 мм та 152 мм, а також реактивних снарядів калібру 122 мм. Північна Корея також є однією з небагатьох країн з великими запасами танків радянської доби, які Москва використовує у війні проти України, таких як Т-54 та Т-62 та може постачати запчастини до цих машин. Натомість Пхеньян намагатиметься отримати від Росії технології для будівництва атомних підводних човнів та супутників-шпигунів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ для ударів по російських позиціях біля Бахмута застосовує боєприпаси, зроблені в Північній Кореї.

Вас також може зацікавити:

Бабусі Путіна записали нове відео - Кімушка, ми на тебе чекаємо

КНДР провела запуск військового супутника, у Сеулі оголошували повітряну тривогу: всі деталі

Північна Корея погрожує мобілізувати гігантську армію для війни проти США