RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Колони вірмен залишають Нагірний Карабах після оголошення капітуляції: відео

Після капітуляції збройних формувань "Нагірно-Карабахської Республіки" та припинення бойових дій, вірмени масово почали залишати регіон.

Про це повідомляє Ateobreaking.

Читайте також: Азербайджанська "СВО": чому Путін допоміг Баку ліквідувати Карабах

На кадрах видно довгу колону жінок, старих і дітей, які йдуть з території Нагірного Карабаху.

Як відомо, міністерство оборони Азербайджану заявило, що, з огляду на звернення представників вірменських мешканців Карабаху, досягнута домовленість про призупинення антитерористичних заходів. Відповідно до домовленостей, розташовані в Карабаському районі формування збройних сил Вірменії та незаконні вірменські збройні формування погодилися скласти зброю, залишити бойові позиції та військові пости і повністю роззброїтися. Буде здане все озброєння та важка техніка. Реалізація всіх цих процесів забезпечується у координації з російським миротворчим контингентом. Також повідомляється, що питання забезпечення життєдіяльності населення Нагірного Карабаху обговорюватимуться на зустрічі між представниками місцевого вірменського населення та представниками центральної влади Азербайджану, яка відбудеться у місті Євлах 21 вересня 2023 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що напередодні Азербайджан оголосив про початок "спеціальної військової операції" у Карабаському регіоні з метою роззброєння "Нагірно-Карабаської Республіки".

Вас також може зацікавити:

Російські миротворці просто втекли: у Вірменії вимагають виходу з ОДКБ

Критичними будуть наступні два дні: експерт про загострення в Нагірному Карабаху

У Вірменії почалися протести на тлі загострення в Карабаху: відео з Єревана