RU  UA

Критичними будуть наступні два дні: експерт про загострення в Нагірному Карабаху

Політичні експерти дали прогноз розвитку подій довкола війни за Нагірний Карабах, де сталося чергове загострення ситуації.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політичний аналітик, США Армен Чибухчян.

Читайте також: Російські миротворці просто втекли: у Вірменії вимагають виходу із ОДКБ

На його переконання, мета війни в Карабаху - Вірменія. Зараз проросійські сили намагаються скинути владу у Вірменії за закликом російської влади. Інші сили протестують біля російського посольства.

"План Росії - перетворити Вірменію на російську губернію. Азербайджанці убивають мирне населення Карабаху на очах російських миротворців. Паралельно намагаються втягнути Вірменію в цю війну, щоб у Азербайджану з’явився привід зайти на територію Вірменії і захопити коридор до Нахічевані", - зауважив він.

При цьому Захід намагається зберегти територіальну цілісність Вірменії, щоб цей коридор не потрапив до рук Туреччини і Росії. РФ поки що не вдається мобілізувати достатньо сил у Вірменії, щоб скинути владу, пояснив експерт.

"За 30 років Вірменія потрапила у величезну залежність від Росії. Попередні уряди всі критичні об’єкти продали Росії. Пашинян розумів, що залежність надто велика, але не зміг значно змінити ситуації. Проте зараз він розуміє, що від Росії треба позбуватися. Пашинян знав від західних розвідок, що напад Азербайджану готується Ердоганом і Путіним", - зазначив політолог.

Він розповів також, що зараз в різних місцях Єревана перебуває на вулицях 3-4 тисячі людей. Цього замало для серйозного перевороту.

"Дуже багато впливових людей закликало не виходити на вулиці. Лунають заклики вивести військову базу і порвати з Росією. Сьогодні росіянам нічого не вдалося. Критичними будуть наступні два дні", - додав Армен Чибухчян.

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан оголосив про початок "спеціальної військової операції" в Карабахському регіоні з метою роззброєння так званої "Нагірно-Карабахської Республіки" (НКР).

  • Вас також може зацікавити:

Вірменія і Азербайджан на порозі нової війни: до кордонів стягуються війська, фото і відео

Армія РФ таємно передає вірменським провокаторам у Карабаху сотні китайських дронів

Путін прагне заморозити вірмено-азербайджанський конфлікт за сценарієм Донбасу