RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Криптояйця: росіяни штурмують місця продажу популярного продукту

У Росії суттєво подорожчали яйця – за рік ціни зросли на понад 40%. У деяких регіонах вони коштують уже 300 рублів за десяток. Багато російських магазинів почали продавати цей продукт поштучно. Люди стають у великі черги, щоб їх придбати.

Відповідні відео черг із Бєлгородської області РФ опублікував Telegram-канал "Реальна Війна".

Читайте також: Щастя не в рупіях: чи має Росія гроші на війну з Україною

З кінця грудня 2022 року до 4 грудня цього року яйця подорожчали на 42,4%. Зростання цін за тиждень з 28 листопада по 4 грудня склало 4,4%. Це стало рекордним показником за останні три роки.

Через сильне подорожчання Генпрокуратура оголосила про початок перевірок виробників та роздрібних продавців яєць. У Національному союзі птахівників заявили, що від перевірок не повинні постраждати "соціально орієнтовані підприємства", які постачають яйця за тривалими контрактами та "не заробляли додатково".

На магазинах і ринках РФ почали продавати цей продукт поштучно, зокрема в Москві, Новосибірську, Оренбурзі та тимчасово окупованому Росією Криму.

У свою чергу відповідну ситуацію з яйцями прокоментував речник Української добровольчої армії - Південь, голова Громадської ради при Одеському ОВА Сергій Братчук на своєму каналі в Telegram.

"На болотах замість "Ура!" тепер кричатимуть "zov Яєць!", - зазначив він.

Нагадаємо, у грудні 2023 року перед святами заготівельна вартість живих свиней в Україні має змінитись, що позначиться на цінниках у магазинах.

  • Вас може зацікавити:

Ціни на автогаз підскочуть? В Україні анонсували різке подорожчання акцизу

В Україні подорожчають продукти: названо дату

І корисно, і смачно: огляд цін на води та соки у Києві