RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Європа не замерзла – вирішили замерзнути самі: у Підмосков'ї люди у мороз сидять без опалення, фото та відео

У Московській області десятки тисяч людей залишилися без опалення під час сильних морозів.

Про це інформують низку російських ЗМІ.

За даними видання "Підйом", у підмосковному Климовську місцеві жителі вже третій день без опалення, через що в окрузі ввели режим НС локального характеру.

Читайте також: У Севастополь доставили потужну "бавовну": у районі аеродрому Бельбек помітили спалахи

Через сильні морози вся система замерзла, а при запусках з'являються прориви на магістральній мережі та в багатоквартирних житлових будинках.

"Тисячі жителів Подільська залишилися без опалення через аварію в місцевій котельні. Напередодні запустили один котел, і тепло пішло приблизно в 20 будинків. Ще близько 150 поки що без опалення. У Хімках і Раменському люди також скаржилися на відсутність тепла і світла", - йдеться у повідомленні.

Медіа Baza також опублікувало нові подробиці опалювального "блекауту" в Московській області. Через відсутність централізованого опалення у квартирах температура повітря падає з кожним днем. Місцеві жителі скаржаться, що влада ігнорує звернення, а комунальні служби обіцяють усунути проблеми після того, як бригади розглянуть попередні заявки.

"Гарячої води та тепла також немає в будинках на Будівельників, Чкалова, Ювілейному проспекті та на вулиці Бабакіна. За словами постраждалих, температура в деяких квартирах опустилася нижче десяти градусів. А от мешканці військового містечка в Сонячногірську, за їхніми словами, мерзнуть у своїх будинках з кінця осені. Адміністрація пояснила їм, що проблема виникла через іржаві труби" , - додали журналісти .

Температура повітря у квартирах у підмосковному Подільську тримається в районі 10 градусів. Через те, що в деяких районах відсутня електрика, мешканці не можуть скористатися обігрівачами та котлами. Навіть якщо централізоване опалення відновлять – у квартирах буде все також холодно, оскільки у сотні місць по місту прорвало труби та очікуються нові протікання.

Міністерство енергетики Підмосков'я стверджує, що причиною аварії став гідравлічний удар на тепловій мережі, спричинений стрибком напруги на котельні. Це призвело до витоків теплоносія у кількох місцях на теплотрасі.

Російські медіа називають ситуацію у Підмосков'ї катастрофічною. Відсутність опалення та сильні морози призвели до того, що під'їзди житлових багатоквартирних будинків замело снігом, а на вікнах з'явилися шари льоду.

Раніше ми розповідали, що в Москві спалахнула пожежа на заводі, де випускають обладнання для АЕС.

Вас може зацікавити:

У Москві спалахнув завод з виробництва авто для армії: фото і відео

У Росії стався блекаут: відео потужних вибухів та пожежі в Підмосков'ї

У Москві вночі розцвіла "бавовна", вибухи чули поряд з Останкінською вежею: фото та відео