RU  UA

Розвиваються за певною фабулою: екперт оцінив можливість великих протестів в Росії

У середу, 17 січня, в Башкортостані спалахнули масштабні протести через вирок активісту Фаїлю Алсінову: його засудили до 4 років позбавлення волі, після чого розпочався мітинг, який потім переріс у зіткнення з силовиками.

Про те, чи будуть за Башкортостаном протести в інших регіонах Росії, в ефірі "Апостроф TV" розповів політтехнолог Олег Постернак.

За його словами, рано чи пізно це мало статися. Будь-який великий протест народжується з малих протестних хвиль: політична історія України – тому приклад.

Читайте також: "Вічна війна чи спільна країна?" Медведєв знову вибухнув погрозами на адресу України

Водночас протести розвиваються не за певним сценарієм, а за певною фабулою, логікою, яка є природною.

оли ми дивимося зараз на такі речі, як в Російській Федерації, то, нагадаю, там існує вже ланцюжок, він формується. Спочатку був Дагестан, по всій Росії є стихійні протести родичів мобілізованих. Тому те, що відбувається в Башкортостані - це взагалі недивно, це природньо, бо в Росії формується певне накопичення соціальних, політичних, економічних суперечностей, в том числі, пов’язаних з війною. Але ж не секрет, що Путін кидає в основному з національних окраїн більшість мобілізованих в м’ясні штурми. Теж не секрет, що з місцевих бюджетів в федеральний бюджет повністю висмоктується величезна кількість ресурсів", - заявив експерт.

Проте при владі в Кремлі перебувають чекісти, які мають важелі впливу, а також здатні звести протести на "ні". Якщо моделювати сценарії розповсюдження протестів на інші регіони Росії, то Путін та його оточення робитимуть все можливе, щоб перетворити їх на маргінальні поодинокі випадки, які не варті жодної уваги.

"Тому особливих очікувань чи сподівань, на жаль, не повинно бути", - заявив Постернак.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, російський диктатор Володимир Путін відкрито визнав, що розпочав війну в Україні з метою окупації нашої країни.

  • Вас також може зацікавити:

Конгрес готовий допомагати Україні, але є одне "але": Байдену висунули ультиматум

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України

У США загрожують суддям, які зняли Трампа з виборів: ФБР почало розслідування