RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Лукашенко закликав білорусів готуватися до Третьої світової війни і вказав, "звідки готується напад"

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що світ опинився під загрозою Третьої світової війни. Він також переконаний, що поляки мають територіальні претензії до Білорусі.

Про це йдеться в матеріалі Newsweek.

Читайте також: У Білорусі розпочали контртерористичну операцію біля кордону України: заява ДПСУ

"Світ знову опинився на краю прірви. Ми повинні бути максимально готові до нейтралізації ризиків і загроз. Є підстави для занепокоєння "щодо третьої світової війни", - заявив Лукашенко.

Він зазначив, що розвідка Мінська "тримає руку на пульсі", стверджуючи, що близько 32 тис. військових із країн-членів НАТО дислоковано "в безпосередній близькості від Білорусі та Росії".

"Нинішній етап цивілізаційного протистояння між Сходом і Заходом хотів би охарактеризувати так: маски повністю скинуті. Ми повинні визнати, наскільки серйозна ситуація", - заявив Лукашенко.

За його словами, два нових дивізіони зенітних систем С-400 зараз знаходяться на озброєнні збройних сил країни, ще два дивізіони оснащені ракетними комплексами "Іскандер-М".

За інформацією білоруських опозиційних телеграм-каналів Лукашенко вважає, що країни НАТО хочуть втягнути Білорусь у війну.

Диктатор вважає, що хтось хоче територіальних змін у Європі, внаслідок яких Польща забере частину Білорусі. Також Польща нібито готує заміну Тихановській та Латушку серед нинішніх білоруських чиновників.

Раніше ми писали, що Навалальний записав відео на випадок своєї смерті.

  • Вас може зацікавити:

Білорусь перекинула війська до кордону України: прикордонники оцінили загрозу

Навального хотіли обміняти на російського агента в Німеччині: спливли деталі зірваної операції

Навального цькували з серпня: нові подробиці смерті політика