RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Навального труїли із серпня: нові подробиці смерті політика

Російського опозиційного політика Олексія Навального, про смерть якого повідомили 16 лютого, повільно отруювали в ув'язненні із серпня 2023 року, на що дав дозвіл президент РФ Володимир Путін.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на два високопоставлені джерела у Слідчому комітеті РФ, які підтверджують повідомлення один одного.

Читайте також: "Ми його не вбивали": у Кремлі гризня через смерть Навального

За їхніми твердженнями, головним "лобістом" його вбивства був голова СК РФ Олександр Бастрикін, який негативно відгукувався про опозиціонера з часів розслідування Навального про нього в 2012 році. Після його арешту Бастрикін нібито добивався від Путіна дати відмашку на вбивство політика в колонії.

Джерела розповіли, що в цій ідеї його підтримав глави Федеральної служби виконання покарань Аркадій Гостєв, зокрема через численні пости в інтернеті Навального із ув'язнення. Паралельно з цієї причини порушили кримінальну справу проти його адвокатів.

"У результаті в серпні 2023 року Володимир Путін дав дозвіл на повільне отруєння Олексія Навального як "подарунок" на 70-річчя Бастрикіна. Згідно з початковим планом, передбачалося, що політик помре від проблем серцево-судинної системи до кінця 2023 року, проте смерть настала лише 16 лютого. Як стверджує джерело "Соти" в оточенні померлого політика, він з колонії передавав повідомлення про те, що, на його думку, отримує якусь отруту", - йдеться в повідомленні.

Крім того, біохімік у коментарі російським ЗМІ розповів, що якщо інформація про тромб у Навального, що відірвався, вірна, то мова могла йти про будь-яку речовину-коагулянту, яка через дефіцит води в російській в'язниці і тортурового режиму утримання вела до загущення крові, через що й утворився тромб, який міг спричинити смерть політика.

Нагадаємо, у США прокоментували смерть Навального у в'язниці.

  • Вас може зацікавити:

"Не вмер, його вбили": у різних містах світу відбулись мітинги пам’яті Навального, фото

А що мені за це буде? Навіщо Путін убив Навального

"Не здавайтеся": Навальний записав відео на випадок своєї смерті