RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Братішкі" розлетілися від удару: список і нові подробиці про удар по полігону окупантів на Донбасі

Внаслідок удару ЗСУ по полігону на Донбасі було ліквідовано 68 російських окупантів, трьох із яких упізнати не вдалося. За словами очевидців, удар був такої сили, що "розлетілося все".

Подробиці прильоту та список загиблих опублікували на сайті "Важливі історії".

Так, приліт по полігону поблизу села Трудівське Волноваського району (Донецької області) стався у вівторок вранці, 20 лютого. Ракетний обстріл припав на момент, коли на полігоні відбувалося шикування 39-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади (військова частина 06705, Забайкальський край).

Згідно з опублікованим у мережі списку загиблих, внаслідок удару було ліквідовано не менше 68 військових 36-ї гвардійської мотострілецької бригади (в/ч 06705) із Забайкалля.

Службовець розповів, що військовослужбовці 4, 5 і 6-ї роти вишикувалися на полігоні та чекали на прибуття командувача 29-ї армії Східного військового округу, генерал-майора Олега Мойсеєва. Але натомість дочекалися прильоту трьома ракетами РСЗВ "Himars". За його словами, удар був такої сили, що "розлетілося все, поранених було дуже багато", частину з них відправили до шпиталю Ростова-на-Дону.

Читайте також: Ударом по полігону на Донеччині знищено російського топкомандира: спливли нові дані, фото

Під фотографіями загиблих у соціальних мережах пишуть різні коментарі: "Царство небесне, Сашенько!", "Люблю тебе, татку, м'яких хмаринок", "Вічна пам'ять братішкі, 20.02.2024 це дата назавжди в моєму серці".

Деякі з них якийсь час тому збирали гроші на "обладнання для швидкої ефективної боротьби з повітряними цілями націоналістів". Деякі військові зі списку з'являлися в мережі день тому – Олександр Пусєв, Сергій Петров, Олексій Філімонов, Віталій Іщенко та Денис Сахацький.

При цьому у волонтерських групах збирають гроші на медикаменти для поранених : "Менш як два місяці тому ми вітали молодих, веселих чоловіків з Новим роком, вони всі мріяли якнайшвидше потрапити додому, до своїх "Снігуроньок", а сьогодні до сотен сімей прийшла біда, назавжди. .. Хочеться вити від цього усвідомлення. Але ти не виєш, а акуратно запитуєш, чи вистачає пакетів для 200-х. Думаючи про себе: терміново треба замовити, зовсім немає на складі".

Раніше ми писали, що спливли подробиці удару ЗСУ по полігону росіян у Донецькій області.

  • Вас може зацікавити:

Цього разу – Херсонщина: у росіян знову приліт по полігону

Військових готували до штурму Кринок: нові подробиці удару по полігону росіян на Херсонщині