RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Найманці "Вагнера" залишають Білорусь: стала відома причина

Кількість найманців ПВК "Вагнер" у Білорусі могла скоротитися після того, як частина бойовиків вирушила до РФ. Ймовірною причиною від'їзду могла стати участь у підготовці формувань Росгвардії перед відправкою на фронт.

Про це пише "Беларускі гаюн".

Читайте також: "Поляків теж треба струснути": фото листування родичів з "вагнерівцями", яких відправляють до Білорусі

"За нашими даними, принаймні частина найманців ПВК "Вагнер" могла виїхати з Білорусі до Росії. Ймовірною причиною від'їзду могла стати участь у підготовці добровольчого формування Росгвардії перед відправкою на фронт. Проте точна кількість найманців, що виїхали з Білорусі невідома", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що чисельність найманців в Білорусі оцінюється в кілька сотень людей. Протягом місяця вони продовжували проводити навчання ВР та ЗС РБ у:

  • Мінську. У навчальному центрі ВР МВС РБ "Воловщина", де під керівництвом вагнерівців завершився 6-й набір курсу підготовки військовослужбовців підрозділів спецпризначення. Всього з липня 2023 року по лютий 2024 року через навчання з найманцями ПВК "Вагнер" пройшли понад 1600 осіб.
  • Барановичі. На полігоні "Обуз-Лісновський" найманці ПВК проводили навчання з 78-м омб. 6-й омбр. Серед іншого, заняття стосувались стрільби з гранатометів, ПТРК "Конкурс", штурм будівель та коригування вогню за допомогою БПЛА.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Олександр Лукашенко вважає, що "вагнерівці" можуть вдертись до Польщі.

  • Вас також може зацікавити:

Пригожин брав участь у захопленні Криму: журналісти звернули увагу на фото

"Хлопчик у трусиках": з'явилося кумедне фото Пригожина у таборі "вагнерівців"

У Пригожина є компромат, який береже йому життя: в Росії спрогнозували долю ПВК "Вагнер"