RU  UA

У Пригожина є компромат, який береже йому життя: в Росії спрогнозували долю ПВК "Вагнер"

Приватну військову компанію "Вагнер", яка була рушійною силою на фронті та влаштувала проти російського керівництва невдалий бунт, буде рано чи пізно повністю знищена разом із назвою.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла російська опозиційна журналістка, засновниця руху "Русь, що сидить" Ольга Романова.

Читайте також: Кадиров проти Пригожина: як одна ракета посварила двох бойовиків Путіна

"Дуже схоже, що "Вагнер" буде знищений так чи інакше. Може залишиться частина імені за якоюсь приватною військовою компанією, яка працюватиме в Африці - в Центрально-Африканській Республіці, в Малі, перш за все, з охорони золотих копалень, з охорони ВІП-персон. Але швидше за все, "Вагнер" буде повністю знищено разом із назвою, оскільки воно дуже асоціюється у Путіна зі страхом", - зауважила вона.

За словами опозиціонерки, запах страху від президента залишиться, тому він знищуватиме все, що пов'язане з ім'ям керівника ПВК Євгеном Пригожиним, яке він боїться вимовляти. Також під ліквідацію можуть потрапити командири "Вагнера", оскільки Пригожин був ніби "смотрящим" від Путіна, людиною, якій він довірив бюджетні гроші.

"А командири там були на кшталт Дмитра Уткіна, як то кажуть, талановиті військові, але при цьому за ідеологією своєю це фашисти. Це, звичайно, були дуже корисні для режиму люди досі, але оскільки вони віддані не особисто Путіну, а ідеї російського фашизму, і тепер настав час розібратися з ними. Звичайно, Пригожин - не жилець", - переконана вона.

Хоч Пригожин був разом із Путіним останні 30 років, із самого початку 90-х років, коли обслуговував, будучи офіціантом, таємну зустріч впливових пітерських бандитів із пітерською мерією. Потім він був досить близькою людиною. Він ніколи не входив до ближнього кола Путіна, проте завжди це коло обслуговував.

"Він завжди слухав, і йому довіряли і їли "з його рук". І те, що він чув, ніхто не чув. А він людина недурна. І я впевнена, що в нього давно є папка, яка, власне, зараз оберігає його життя, а, найголовніше, життя його сім'ї. І Путін чудово це знає. Тому, звичайно, його ліквідують, але спочатку Путін повинен зрозуміти, де його папка. Потрібно ліквідувати його так, щоб ця папка не лягла на стіл Гаазького трибуналу. Тому Путін має бути впевненим, що, якщо його ліквідують, то лише разом із цією папкою", - додала Ольга Романова.

Раніше ми розповідали, що в Росії скоро може статися новий заколот.

  • Вас може зацікавити:

Пригожин зважився на бунт не просто так: названо справжню причину "заколоту"

Другий транш? Біля готелю Пригожина у Петербурзі знайшли ще один мікроавтобус, забитий грошима

Затримання Суровікіна та його таємне членство у "Вагнері": спливли нові подробиці про путінського генерала