RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

У Путіна звинуватили Казахстан в масштабній повені: в Астані відповіли

В Росії звинуватили Казахстан у масштабній повені: він повинен був "узгодженіше" скидати воду у своїй системі водосховищ, щоб Росія могла уникнути паводків у Курганській та Тюменській областях. У Кахастані назвали некоректною заяву про причини затоплення російських регіонів.

Про це пишуть росЗМІ.

Читайте також: Дамбу зруйновано, вода піднімається: нові кадри потопу в російському Орську

"Коли у нас ось такі ось зими і коли у нас досить велика кількість снігу, і у водосховищі накопичується досить великий запас води, то нам є в цьому плані, що відпрацювати з нашими колегами з Казахстану, щоб скидання водосховищ цієї води було більш узгодженим, правильним і більш рівним", - сказав повноважний представник президента РФ в Уральському федеральному окрузі Володимир Якушев.

Міністерство водних ресурсів та іригації Казахстану назвало некоректною заяву Якушева про причини затоплення російських регіонів та неузгоджені дії Астани та Москви у боротьбі з паводком.

"З приводу заяви Володимира Якушева. Зазначимо, що вода річкою Тобол надходить із Росії. І, відповідно, рішення про скидання води приймаються виходячи з потоків, які приходять російською стороною. Тому говорити про те, що це Казахстан впливає на паводки в Росії, некоректно. Це не відповідає дійсності", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, увечері 6 квітня було зафіксовано новий прорив греблі біля вулиці Борисоглібської у російському Орську, внаслідок чого потік води рушив у бік селища Нікель.

  • Вас може зацікавити:

Карма за Каховську ГЕС? Росію затоплює, тисячі будинків пішли під воду. Відео

Навчання провалилися: росіяни потопили ракетою власний корабель, є жертви

У Ростові потужна пожежа на складі з пальним: епічні кадри