RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Навчання провалились: росіяни потопили ракетою власний корабель, є жертви

Балтійський флот під час навчань осоромився та потопив власний корабель.

Про це пише видання The Telegraph.

Інцидент, за словами журналістів, стався 19 березня під час навчань. Балтійський флот здійснив пуск бойової ракети, яка влучила у російський рибальський траулер "Капітан Лобанов".

Читайте також: В Росії провалився запуск космічного корабля: названо причину, фото і відео

Видання уточнює, що внаслідок інциденту є втрати серед особового складу Балтійського флоту - троє осіб загинули, ще четверо дістали різноманітні поранення. Влада офіційно повідомила, що причиною загибелі екіпажу стала нібито пожежа на борту судна. Федеральні ЗМІ, посилаючись на державний пресреліз, стверджували, що загинула лише одна людина.

Телеканал "Дождь", посилаючись на родича загиблого, повідомляє, що ракета дійсно влучила у корабель, внаслідок чого постраждали семеро осіб.

"Коли тих, хто вижив, забирали, всі чудово знали, що загинуло троє людей, і всі чудово знали, що влучила ракета. Але вирішили написати, що сталася “пожежа”. Цікаво, що це за пожежа, якщо капітанська каюта повністю зникла – її просто знесли", - повідомив родич загиблого, спілкуючись із журналістами.

Телеканал додає, що це не єдина ракета, яка уразила російський корабель "Капітан Лобанов". Ще одна ракета поцілила в рибальські сіті біля траулера. Після госпіталізації поранених моряків до лікарень прибули співробітники ФСБ, які почали вимагати від постраждалих не розповідати про інцидент на навчаннях.

Раніше ми розповідали про секретні операції російського флоту.

Вас може зацікавити:

Чорноморський флот РФ втратив свою перлину: у ВМС оцінили потоплення нового російського корабля

Прикривав "гордість Путіна": стало відомо про важливу місію потопленого "Сергія Котова"

Загибель БДК "Цезар Куніков": з'явилися останні кадри корабля у день атаки