RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Абсолютний рекорд: дрони ГУР атакували військовий об’єкт в Росії за 1800 км

26 травня в Оренбурзькій області РФ трапилася "бавовна" – дрони пролетіли 1800 км та атакували радіолокаційну станцію великої дальності "Воронеж М". В ГУР підтвердили новий рекорд діапазону ураження.

Про це розповів "Українській правді" співрозмовник Головного управління розвідки МОУ.

Читайте також: Не лише НПЗ у Башкортостані: нові подробиці атаки дронів по Росії 9 травня

Спочатку варто згадати, як 26 травня російські Telegram-канали писали про те, як один з безпілотників зміг долетіти та впасти під Орському в Оренбурзькій області. Тоді повідомляли, що БпЛА впав саме в районі села Горьківське Новоорського району, що знаходиться поряд з Орськом. Російські джерела нагадали, що там вже кілька років (а саме – з 2016 року) працює радіолокаційна станція "Воронеж М".

Українські Telegram-канали також писали про цей удар, зауважуючи, що це нова рекордна відстань, на яку залітали українські безпілотники.

Вже 27 травня ГУР підтвердили новий рекорд – співрозмовник Головного управління розвідки МОУ вказав, що 26 травня дрон ГУР атакував радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей "Воронеж М" в Орську Оренбурзької області – безпілотник пролетів 1800 км:

"Український безпілотник подолав відстань у понад 1800 кілометрів до обʼєкту противника, встановивши новий рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе".

Таким чином Орськ, що на 140 км далі від лінії фронту, ніж місто Салават у Башкортостані, яке до цього тримало рекорд по дальності, встановив новий черговий рекорд.

Варто нагадати, що РЛС "Воронеж" входять до російської системи попередження про пуски ядерних ракет противника. "Воронеж М" належить до радіолокаційних станцій високої готовності нового покоління. Станції "Воронеж М" мають можливість виявляти об'єкти на відстані до 6000 км. Наразі наслідки удару по РЛС уточнюються.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що дрони атакували нафтобазу в Орловській області РФ.

  • Вас також може зацікавити:

"Я люблю бєлгородську ППО": у Бєлгороді палають житловий будинок і авто. Фото і відео

У Бєлгороді вранці сталась "бавовна": фото і відео

У Криму вибухи у районі військового аеродрому: фото