RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Дрони атакували у Росії завод з виробництва ракетного пального

У Ростовській області Росії вночі 15 червня кілька безпілотників атакували один із найбільших хімічних заводів півдня РФ і містоутворююче підприємство Каменська-Шахтинського "Комбінат "Каменський".

Про це повідомив губернатор області Василь Голубєв на своєму каналі у Telegram.

Читайте також: Декілька областей у РФ атакували дрони: є влучення у нафтобазу

"Близько 4-ї ранку в районі Кам'янська-Шахтинського силами ППО збито кілька БпЛА. Уламки дронів впали на територію проммайданчика. За попередніми даними, у нежитловій будові пошкоджено скління, постраждалих немає", - написав він.

Як пізніше заявило міноборони РФ, російські сили ППО нібито збили три "українські БпЛА" над територією Ростовської області.

У документах Сentral Intelligence Agency (ЦРУ), які вони частково розсекретили у 2011 році, комбінат у Кам'янську-Шахтинському вказується як "місце виробництва композитного пального для ракетних двигунів" та розміщення випробувальних установок. На цій території СРСР створював міжконтинентальну балістичну ракету на твердому паливі РТ-2 (в американській класифікації - SS-13 Savage).

Нагадаємо, у квітні цього року підприємство "Комбінат "Кам'янський", де виробляють тверде паливо для ракет РСЗВ, атакували безпілотники.

  • Вас може зацікавити:

"Росіяни думали, що їм там буде комфортно": військовий експерт про удар по аеродрому в Морозовську

У Бєлгородській області горить і вибухає склад із боєприпасами: яскраві кадри

Сили оборони вперше за всю війну влучили у новітню станцію зв'язку РФ: відео удару