RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Росії дрони атакували завод, де роблять паливо для РСЗО

Атака дронів на заводи в Росії триває - днем раніше атакували авіазавод у Татарстані, а у четвер, 18 квітня стало відомо про атаку на найбільший в Росії хімзавод, де виробляють тверде паливо для ракет РСЗВ.

Про це повідомляють у російських Telegram-каналах.

Каменський хімічний завод знаходиться на півдні країни. За словами губернатора Ростовської області Василя Голубєва, в адміністративній будівлі було пошкоджено скління внаслідок падіння уламків БПЛА.

"За уточненими даними чергових служб, внаслідок падіння уламків БПЛА, у Кам'янську на будівлі промислового призначення пошкоджено скління. Легкі поранення у вигляді порізів отримав співробітник підприємства, йому надано першу допомогу, від госпіталізації він відмовився. Проводяться слідчі заходи", - заявив він.

Читайте також: Росія застосовує на війні оновлений танк із "цар-сараєм": фото та особливості

Російські ЗМІ стверджують, що федеральне казенне підприємство "Комбінат "Кам'янський"" атакували 3 БПЛА. При цьому збити вдалося всі безпілотники, однак один із них упав на територію заводу, пошкодивши адміністративну будівлю. Однак інші джерела стверджують, що на території будівлі сталася пожежа.

Варто зазначити, що завод "Каменський" є одним з найбільших хімічних підприємств на півдні Росії. У 2011 році Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) частково розкрило відомості про створення в СРСР міжконтинентальної балістичної ракети на твердому паливі РТ-2 (в американській класифікації відомій як SS-13 Savage). У документах ЦРУ зазначається, що завод у Кам'янську-Шахтинському використовувався для виробництва композитного палива для ракетних двигунів даного типу та для тестування ракетних систем.

Раніше ми писали, що в ООН виправдалися за скандальну заборону для України.

  • Вас може зацікавити:

Україна може застосувати бойові дрони, які долітають до Уралу та Заполяр'я

Українські дрони атакували НПЗ, що входить до 5 найбільших у РФ

Україна перейшла на новий рівень атак - звіт ISW по ударам по Татарстану