RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Невідомі обстріляли синагогу, православну церкву в Дагестані та КПП на кордоні з Абхазією: є загиблі

У Дербенті та Махачкалі Дагестану 23 червня озброєні люди напали на православний храм та підпалили синагогу. Загинули щонайменше п'ятеро поліцейських, охоронець та священик. Також відкрили стрілянину в районі КПП на кордоні РФ та Абхазії.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

У Дербенті весь склад поліції було піднято через тривогу через збройний конфлікт у православному храмі. Протоієрею Миколі Котельникову, який служив у РПЦ понад 40 років, невідомі перерізали горло.

Водночас у Махачкалі невідомі підпалили синагогу – вона практично повністю згоріла. Ще щонайменше п'ятеро поліцейських та один охоронець було розстріляно.

Білий Volkswagen Polo, на якому втекли підозрювані, оголошений в орієнтування. Пізніше у Махачкалі ліквідували двох бойовиків.

Окрім того, озброєні люди відкрили стрілянину на КПП на кордоні Росії та Абхазії, біля річки Псоу. За попередньою інформацією, щонайменше одна людина вбита і ще одна поранена. Також перестрілка відбулася у Новому Афоні, є постраждалий. Абхазькі Telegram-канали припускають, що причина збройних розбірок - "бізнес-інтереси".