RU  UA  EN

Субота, 6 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Новини

Журналісти дізналися про зупинку важливого для Росії комбінату внаслідок атаки

Українські військові у результаті атаки по електропідстанціях в Білгородській області зупинили роботу важливого для Росії підприємства. Йдеться про Оскольський електрометалургійний комбінат ім. Угарова у Воронезькій області.

Про це повідомляє видання "Українська правда", посилаючись на джерело у Головному управлінні розвідки (ГУР).

Як зазначив співрозмовник, атака відбулась 1 липня цього року. Вона була спільною операцією ГУР та Служби зовнішньої розвідки.

Комбінат, який вивели з ладу є єдиним на території РФ металургійним підприємством повного циклу. Він зупинився через ураження дронами-камікадзе двох ключових електропідстанцій Білгородської області: ПС "Старий Оскол" біля населеного пункту Незнамово та ПС "Металургійна" поблизу села Волоконовскоє.

У результаті операції комбінат було знеструмлено, тому зупинились усі електродугові печі, де застиг метал. На перезапуск може піти декілька місяців.

За даними джерел, комбінат має вагоме значення для російського військово-промислового комплексу, адже займається виробництвом високоякісної сталі, зокрема, легованих видів спецсталей для автомобільної промисловості та машинобудування.

Його продукцію використовують підприємства ВПК: "ГАЗ", "УАЗ", "КамАЗ", підприємства групи підшипникових компаній "ЕПК" та "SKF", додало видання.

Нагадаємо, у травні на території Росії ГУР атакувала три важливі об'єкти. Окрім атаки на Волгоградський нафтопереробний завод, була атакована нафтобаза "Калуганефтепродукт" та Новолипецький металургійний комбінат.