RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

В РФ суд заочно арештував дружину померлого опозиціонера Навального

У Росії суд заочно арештував на прохання слідства Юлію Навальну, дружину померлого у в'язниці опозиціонера Олексія Навального. Їй закидають участь в екстремістській спільноті.

Про таке рішення Басманного суду Москви поінформував пресцентр московських судів загальної юрисдикції.

Як зазначається, суд розглянув клопотання Головного слідчого управління СК Росії про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття Навальної під варту.

"Навальній Ю.Б. пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 282.1 КК РФ (участь в екстремістському співтоваристві)", - йдеться у рішенні.

Згідно з повідомленням, вона зникла від органів попереднього слідства, з огляду на це була оголошена в розшук.

У пресцентрі також зауважили, що у разі повернення Навальної у Росію або екстрадиції - її чекає арешт на два місяці.

Як повідомила речниця Юлії Кіра Ярмиш, коментуючи рішення суду, це є швидким визнанням заслуг.

На судове рішення також відреагувала Юлія Навальна, наголосивши, що варто додати до поширення відповідного повідомлення те, що Володимиру Путіну самому місце у в'язниці як убивці та воєнному злочинцю.

"Коли писатимете про це, не забудьте, будь ласка, написати головне: Володимир Путін – убивця та воєнний злочинець. Його місце у в’язниці, і не де-небудь у Гаазі, у затишній камері з телевізором, а в Росії – в такій же колонії та такій же камері два на три метри, в якій він убив Олексія", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше експерти зазначали, що дружина померлого у в’язниці 16 лютого Олексія Навального, Юлія, має вплив на російську опозицію і здатна її об’єднати.