RU  UA  EN

Понеділок, 9 вересня
  • НБУ:USD 40.75
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.75
Світ

Новини

9 вересня

Всі новини

Стало відомо про загадкову смерть у РФ фігуранта справи ексзаступника Шойгу

У карцері московського СІЗО за дивних обставинах помер бізнесмен Ігор Котельников, від якого спецслужби вимагали свідчення на колишнього заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова.

Про це повідомили у телеграм-каналі ВЧК-ОДПУ.

Зазначається, що Котельников був великим посередником, який через найвище керівництво міноборони організовував контракти із цим відомством. Бізнесмена звинувачували за статтею "давання хабара".

"У бізнес-колах він був відомий як людина, яка за відкати може організувати вигідні та великі контракти по лінії Міноборони. За словами джерела, у СІЗО до нього неодноразово приходили співробітники ФСБ, які змушували визнати провину, дати свідчення на Тимура Іванова та ще низку посадових осіб МО. Однак, Котельников відмовлявся. Тоді в хід пішов пресинг з боку адміністрації СІЗО. Його перевели в камеру, але керівництво СІЗО (мабуть, за відмашкою ФСБ) майже одразу знову відправило його до карцеру (там була температура вище 40 градусів), де на ранок наступного дня було виявлено його труп ", - йдеться у повідомленні.

Причиною смерті тюремники назвали відрив тромбу.

Як повідомляв "Апостроф", ексзаступник глави міноборони РФ Тимур Іванов опинився в російському слідчому ізоляторі внаслідок "активної роботи" Головного управління розвідки Міністерства оборони України.