RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Не обійшлося без української розвідки: нові подробиці арешту заступника Шойгу

Внаслідок "активної роботи" Головного управління розвідки Міністерства оборони України, заступник очільника Міноборони Росії Тимур Іванов опинився у російському слідчому ізоляторі. Його переслідує диктаторський режим Путіна.

Про це повідомили співрозмовники "Української правди" в ГУР.

Відомо, що в березні 2024 року українські розвідники здійснили спецоперацію і отримали доступ до конфіденційної інформації та службових документів заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова.

Джерела видання запевняють, що попри намагання ворога убезпечити відповідні сервери, кібератака була успішною і досягла поставленої мети.

Після того, як ГУР отримало доступ до службової документації заступника Шойгу, слідчі органи РФ розпочали проти нього слідство за звинуваченням у корупції. Зрештою Іванова відправили в СІЗО за підозрою в отриманні хабаря.

Співрозмовник УП запевнив, що влада Кремля знала про хабарі Тимура Іванова, але це не стало приводом для його притягнення до відповідальності. Водночас саме медійний розголос витоку інформації та потрапляння її до української розвідки (а не хабарництво заступника Шойгу) стало реальною причиною його переслідування та арешту.

"Всі знали, що він – ключовий корупціонер у структурі Міноборони РФ, а журналістські розслідування з великою кількістю неспростовних підтверджень, зокрема в контексті злочинів РФ у Маріуполі, зробили цю інформацію суспільним надбанням. Проте "санкції" проти Іванова було вжито лише після того, коли стався цей масивний витік чутливих даних".

Як відомо, 23 квітня заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова затримали за підозрою в отриманні хабаря. Російське видання "Важные истории" заявило, що справжня причина арешту заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - держзрада.

  • Вас також може зацікавити:

Нова мобілізація і Трамп-зрадник: в Росії після голосування в США поповзли нові чутки про терміни СВО

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

Росія може мобілізувати 3 млн, але є одне "але": полковник ЗСУ дав прогноз