RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

30 вересня

Всі новини

Буде бунт? У ГУР дізналися про зростання невдоволення серед росіян щодо Путіна

Мешканці російських регіонів втрачають інтерес до війни проти України. Крім цього у росіян посилюється страх, що економічна ситуація у РФ погіршиться і доведеться "затягувати паски".

Про це повідомляє українська розвідка.

Інформація про бойові дії від російських пропагандистів все більше викликає у росіян втому та невдоволення. Однією з причин таких змін у ГУР називають невідповідність поширюваної режимом інформації з реальним становищем: рівень втрат під час війни приховувати усе важче, а ресурси для ведення бойових дій вичерпуються, про що, зокрема, свідчить активна підготовка Москви до рекордного у своїй історії підвищення податків.

"Згідно з планом кремля, під виглядом "прогресивної шкали податку на прибуток фізичних осіб" побори в бюджет зростуть для росіян, які заробляють більше 2200 доларів на місяць. Ставка податку на прибуток зросте з 20% до 25%", - зазначили у розвідці.

Таким чином влада планує зібрати близько 200 мільярдів доларів у період з 2025 по 2031 роки.

Через погіршення настроїв у населення російське військово-політичне керівництво змушене зміщувати фокус уваги з воєнної тематики на "бурхливе" вирішення соціально-побутових проблем. Влада посилає своїх людей "в народ" для організації різноманітних заходів підтримки учасників війни проти України та членів їхніх сімей, участі у прийомах громадян, розробках та обговореннях демонстративних соціальних законопроектів: про підтримку волонтерства, підвищення зарплат, захист ветеранів.

У ГУР зазначають, що окреме місце тут посідає "підтримка" інвалідів, кількість яких постійно зростає через війну. Зокрема, для покалічених окупантів російська влада прагне розвивати внутрішній туризм.

Нагадаємо, у січні 2024 року в російській республіці Башкирія пройшли масштабні народні протести.