RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

В Defense Express пояснили нездатність Росії посилити своє ППО на прикладі Туапсе

Аналіз Defense Express на прикладі нещодавно ураженої НПЗ в Туапсе свідчить про те, що Росія не може забезпечити свої об’єкти, які вже стали регулярною ціллю для ударів безпілотників, відповідною протиповітряною обороною.

Про це йдеться в матеріалі Defense Express.

Експерти вказують, що атаки українських оборонців в тил Росії стали дійсно методичними. В цьому контексті згадують нещодавній приклад – удар по нафтопереробному заводу в Туапсе.

В Defense Express додають, що першу атаку по цій локації здійснили ще у лютому 2023 року: "... вдалось уразити нафтобазу поряд із НПЗ".

А вже 25 січня 2024 року вдалось вивести з ладу установку первинної переробки нафти.

Далі – одна з наймасштабніших атак 17 травня, якраз тоді в Росії оголосили про завершення ремонтних робіт на цьому НПЗ, пишуть аналітики. Тоді "щільність протиповітряної оборони", як зауважується в матеріалі, складалася з мисливської рушниці.

Остання атака відбулася 22 липня – "прилетіло" по тому самому НПЗ в Туапсе. А місцевим мешканцям вдалося доволі чітко зафільмувати дрон, що доставляв "бавовну" на нафтопереробний завод у Туапсе. Відповідно це дозволяє зробити певні висновки:

"А це і дозволяє оцінити зусилля РФ по посиленню ППО цього об'єкта. Зокрема вже чути роботу легкого автоматичного стрілецького озброєння. Водночас, жодних ознак роботи зенітної артилерії, не те що повноцінних ЗРК, не помічено. Більше того, не помічено й використання трасуючих куль, використання яких є обов'язковим для ведення прицільного вогню по повітряній цілі".

Таким чином в Defense Express зауважують, що росіяни не можуть забезпечити об’єкт відповідною протиповітряною обороною навіть після четвертої спроби, що перетворила НПЗ в Туапсе на регулярну ціль.

Раніше "Апостроф" також передавав слова представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Євгеній Єрін зауважив, що через атаку дронами НПЗ в Туапсе потужності заводу значно скоротяться.