RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

15 вересня

Всі новини

Розгубленість влади, розвідки та силовиків: як в Росії реагували на "курський прорив"

Російські військові, розвідка та представники влади були абсолютно не готові до прориву власного кордону та атаки на курському напрямку.

Про це заявив військовий експерт Юрій Федоров в ефірі у Марка Фейгіна.

Він наголосив, що розвідка РФ повністю провалила моніторинг дій суперника.

"Фантастичний провал російської військової розвідки. Операція готувалася не один день, і не один тиждень. Але російська розвідка не змогла розкрити підготовку цієї операції. Це провал. Росіяни були абсолютно не готові до цього", - зазначив він.

За його словами, ФСБ ще якийсь час намагалася зображати, що контролює ситуацію, проте до середини дня 7 серпня стало зрозуміло, що їх сил недостатньо. Водночас місцева влада загалом не знала, як реагувати на втрату контролю над населеними пунктами на південь від Курська.

Фото:агентство

"Не готове було й командування, бо були дуже невиразні повідомлення – ФСБ говорило про провокації, чим показувало повну розгубленість. Потім вони говорили, що диверсійна група проникла, але вони успішно справляються – аж у середині дня. І розгубленість громадянської влади, бо жодних вказівок населенню дано не було, населення втекло само. Ніяких інструкцій не було", - зазначив Юрій Федоров.

Нагадаємо, вранці 7 серпня російські джерела заявили про втрату росіян контролю над кількома населеними пунктами в Курській області. Також пізніше стало відомо, що контроль РФ втрачено і над газовимірювальною станцією Суджа, яка є єдиним вузлом постачання газу транзитом через ГТС України до країн ЄС.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: