RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Не тільки Курськ: нардеп-"кіборг" розповів про можливі плани ЗСУ в Росії

Сили оборони України можуть не обмежитися Курською областю РФ в рамках проведення операцій на території країни-агресора.

Про це повідомив секретар комітету ВР з національної безпеки і оборони, "кіборг" та офіцер СБУ Роман Костенко в інтерв'ю УП.

Проте, за його словами, росіяни вже почали чинити активний спротив діям ЗСУ в Росії.

"Я думаю, завдання стоять і далі Курська, але питання в тому наскільки ми можемо це зробити, наскільки ворог дасть нам це робити. На зараз ворог підтягує війська, починають ланцети літати, артилерія, КАБи застосовувати", - зазначив він.

кіборг Роман КостенкоФото: Facebook

Нардеп зазначив, що росіяни мусять бути занепокоєні ймовірними новими проривами кордону з боку українських підрозділів і починати збирати свої резерви в Україні для посилення обороноздатності власної країни.

"В Росії, як ми бачимо, особливо резервів великих немає, щоб нас там зупиняти. Їм треба десь брати ці резерви. Це означає, що їм доведеться резерви знімати з поля бою, що вони навряд будуть робити, або ті резерви, які вони планували застосувати для проривів на Торецькому, Покровському напрямку, їм доведеться застосовувати для забезпечення кордону або для інших напрямків, де можуть бути ще прориви", - уточнив Роман Костенко.

Нагадаємо, 12 серпня президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Сили оборони України проводять операцію в Курській області РФ.