RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

Всі новини

"Росія вирішила діяти агресивно": Портников прокоментував доручення Путіна щодо Курщини

Очільник Кремля Володимир Путін вирішив накопичувати вільні резерви російської армії для оборони Курської області одночасно з продовженням наступу на Донеччині.

Про це повідомив журналіст Віталій Портников у своєму блозі на YouTube.

"Росія не стала відтягувати ресурси з Донецького напряму і продовжує наступ на позиції українських Сил оборони, очевидно тому, що захоплення нових позицій на території Донецької області України для Кремля є набагато більш важливою метою, ніж визволення територій Курської області. Росія вирішила діяти агресивно на обох напрямках – залишити ресурси на території Донецької області і розвивати наступ на стратегічно важливі міста, а з іншого боку – почати накопичення резервів у Курській області, щоб виконати доручення Путіна прибрати українські війська з Курщини", - заявив він.

При цьому журналіст зазначає, що ефективність дій російської армії на Сході України не можна назвати високою, і значною є ймовірність, що бойові дії за участі недосвідчених резервних підрозділів ЗС РФ, навіть у великій кількості, та підготовлених підрозділів ЗСУ у Курській області РФ затягнуться на довгий час.

"Виникає питання – наскільки реалістичним є таке доручення російського президента? Адже доручення щодо "відновлення територіальної цілісності Донецької і Луганської народних республік" Росія виконує вже 2 роки 8 місяців. І закінчення цієї операції, яка стала приводом для великої багаторічної війни РФ з Україною на сьогоднішній день не проглядається", - вказує Віталій Портников.

Раніше ватажок "ДНР" написав у мережі, що у Росії не вистачить військ для захоплення всього Донбасу, тим більш, що Кремлю тепер треба обороняти і територію РФ.