RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Світ

Новини

17 вересня

16 вересня

15 вересня

14 вересня

13 вересня

12 вересня

Всі новини

Колишній член російського уряду розповів про ще один важливий об'єкт під Курськом, крім АЕС

У Курській області РФ є газоперекачувальна компресорна станція "Курська", де закачується газ "Газпрому" для подальшого транзиту його до країн ЄС, цей об'єкт є важливим для російської економіки.

Про це в інтерв'ю "24 каналу" розповів екс-заступник міністра економіки РФ Володимир Мілов.

"Там є інші цілі, наприклад, та ж газоперекачувальна компресорна станція "Курська", яка трохи далі лежить по газопроводу, ніж вимірювальна станція "Суджа". Вона, власне, качає газ транзитом до Угорщини та Словаччини. Мені здається, це більш зрозуміла і близька ціль”, - сказав він.

Також Мілов прокоментував перспективи взяття під контроль атомної станції в Курчатові, за його словами, це не змінить ситуацію з енергопостачаннями в центральних регіонах Росії, і станцію можна безболісно відключити від системи.

"(На Курській АЕС) всього два працюючі енергоблоки, доволі старі, тому вибуття Курської АЕС, якщо вона закриється, ці реактори перестануть виробляти електроенергію – це великим ударом не буде, бо все-таки дефіцит в енергосистемі Півдня, через те, що до неї приєднані окуповані регіони (України). В енергосистемі Центру ситуація інша, і трагедії від шатдауну курских реакторів не буде”, - зазначив колишній член російського уряду.

Раніше військові експерти вказали, що з нинішніми темпами просування українських підрозділів у Курській області РФ та переміщення до регіону російських резервів Росія може втратити контроль над АЕС у місті Курчатов.