RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

"Інакше крадій визнає, що він вкрав": Портников заспокоїв щодо ядерної загрози з боку РФ

Росія не стане застосовувати ядерну зброю проти України через перенесення війни на суверенну територію РФ, адже для них це не є перетином "червоних ліній".

Про це сказав журналіст Віталій Портников в інтерв'ю "Говорить великий Львів".

Він зазначив, що Кремль своїм рішенням про анексію 4 українських областей фактично стер відмінності між війною на Донеччині і війною на міжнародно визнаній території РФ. Це також підтверджується відсутністю погроз від росіян про застосування ЯЗ в разі прориву української армії в РФ.

"Я ніколи не чув, щоб Росія нам погрожувала, що застосує ядерну зброю, якщо ми перетнемо їхні кордони. З точки зору Росії, війна йде на суверенній території РФ. Донецька, Луганська, Запорізька і Херсонська область, з точки зору конституційного права Росії, є нібито суб'єктами Російської Федерації. Як і Курська область. Ніякої відмінності між умовно Маріуполем і Суджею для росіян немає", - заявив він.

За словами журналіста, більш жорстка реакція на події на Курщині, ніж на умовній Донеччині, може зруйнувати пропагандистський імперський міф Кремля, на що в Росії не підуть.

"Якщо вони визнають, що вихід ЗСУ у Курську область – це порушення "червоних ліній", то вони самі визнають, що Донеччина – це не російська територія. Так що не бачу для них необхідності реагувати якось на події в Курській області інакше, ніж в Донецькій. Інакше крадій визнає, що він вкрав. Не бачу підстав говорити, що росіяни використають ядерну зброю", - зазначив Віталій Портников.

Раніше в Республіканській партії США заявили, що прорив ЗСУ в Курську область і відсутність ядерних погроз на це Кремля фактично знімає перестороги щодо посилення української армії для її остаточної перемоги у війні.