RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

Набір "гарматного м'яса": Росія ушестеро збільшила темп набору контрактників

У Росії темпи набору контрактників до армії у 2024 році збільшилися щонайменше у шість разів проти 2023 року.

Про це повідомляють "Важливі історії", вивчивши дані про витрати російського федерального бюджету.

Так, за пів року контракт з Міністерством оборони РФ уклали 166,2 тисячі осіб, тоді як минулого року на службу за контрактом за цей же період пішли 26,7 тисячі росіян. Тобто так званого "гарматного м'яса" було у шість разів менше.

Як зазначає видання, дані можуть не відображати точну кількість нових контрактників, адже через затримки з виплатами частина людей потрапляє до статистики не за актуальний, а за наступний квартал.

Російська влада торік підвищила розмір виплат за підписання контракту, через що середня регіональна виплата зросла учетверо з початку року і з урахуванням федеральної частини досягла 1 млн рублів. Після того, як російський диктатор Володимир Путін наприкінці липня підвищив удвічі, до 400 тис. рублів, одноразову виплату за підписання контракту, 47 російських регіонів також підвищили свою частину.

Нині розмір регіональної виплати в середньому становить 596 тис. рублів. Показник у 3,6 раза більше проти кінця минулого року, коли було 168 тис. рублів. У 15 регіонах розмір регіональної виплати сягнув одного та більше мільйона. Зокрема, у Москві, Санкт-Петербурзі та Карачаєво-Черкесії разом із федеральною виплатою нові контрактники в сумі отримають від 2 млн рублів.

Нагадаємо, втрати армії РФ в Україні перевищили 600 тисяч вбитими і пораненими, тож в Росії можуть розпочати нову хвилю мобілізації, щоб зібрати 800-тисячне угруповання для боїв в Україні.