RU  UA  EN

Четвер, 26 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.90
Світ

Новини

25 вересня

Всі новини

Путін пропонує оновити ядерну доктрину: що зміниться

Російський диктатор Володимир Путін виступив із пропозицією оновити умови застосування Росією ядерної зброї.

Про це він заявив під час першого публічного засідання наради Ради безпеки з ядерного стримування.

Так, у проєкті основ розширять категорію держав та військових союзів, щодо яких здійснюється ядерне стримування. Доповнено список військових загроз, для нейтралізації яких мають виконуватися заходи ядерного стримування.

Він зазначив, що зміни стосуються будь-якої "неядерної держави".

"На що ще особливо хотів би звернути вашу увагу: в оновленій редакції документа агресію проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участю або за підтримки ядерної держави пропонується розглядати їхній спільний напад на РФ", - заявив диктатор.

При цьому Росія "розглядатиме" можливість застосування ядерної відповіді за наявності "достовірної інформації про старт у бік країни літаків стратегічної та тактичної авіації, крилатих ракет, безпілотників, гіперзвукових та інших літальних апаратів".

За його словами, підставою для ядерної відповіді стане "критична загроза суверенітету РФ та звичайної зброї". Що саме означає критична загроза, не уточнив.

РФ також зможе застосувати ядерну зброю у випадку агресії, проявленої щодо Білорусі "як учасника Союзної держави".

Як пишуть російські ЗМІ, нараду вперше показали публічно після заяв, що Україна може дозволити бити західною зброєю по території РФ.

Як повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський прибув до Нью-Йорка для участі в заходах Генасамблеї ООН. В рамках події він обговорить питання можливості завдання ударів далекобійною зброєю вглиб РФ.