RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

Зеленський представить союзникам "мирний план" під час Генасамблеї ООН

У середу, 25 вересня, у Нью-Йорку український президент Володимир Зеленський планує виступити на Генеральній асамблеї ООН. В рамках зустрічі світових лідерів мають відбутися переговори із союзниками, яким глава держава представить "мирний план".

Про це повідомляє "Голос Америки".

Як зазначається, загальні дебати на Генасамблеї ООН стартують 24 вересня. Тоді має виступити президент США Джо Байден.

Очікується, що під час Генасамблеї відбудеться узгодження ключових питань подальшої допомоги Україні в боротьбі проти агресії Росії. Зокрема, обговорять питання застосування Україною західної далекобійної зброї вглиб території РФ.

Також Зеленський має намір особисто ознайомити західних партнерів та американського лідера Джо Байдена, а також кандидатів на президентських виборах США Дональда Трампа і Камалу Гарріс з так званим "планом перемоги".

"Голос Америки" нагадує, що раніше глава держави розповідав, що представить "план", що може "прокласти шлях до надійного миру - до повної реалізації "Формули миру".

Зокрема, у вечірньому зверненні 16 вересня президент зазначив, що "план перемоги" України у війні з РФ готовий на понад 90%. Невдовзі його презентують українським союзникам.

"Вже на наступний тиждень ми готуємо План перемоги для представлення союзникам", - наголосив Зеленський.

Раніше "Апостроф" писав, що німецький канцлер Олаф Шольц нібито взявся за підготовку "мирного плану" для України, який, ймовірно, передбачатиме збереження за Росією окупованих територій.

Також повідомляли, що президент України Володимир Зеленський розкритикував "мирний план", пропонований Бразилією та Китаєм.