RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Загострення у Сирії: війська Асада порушили угоду про припинення вогню

Незважаючи на набуття чинності меморандуму про зони безпеки у Сирії, в одній з таких зон сьогодні, 6 травня, поновилися бої після удару сирійської авіації по позиціях антиурядових сил. Як повідомляє DW, цю інформацію підтвердили сирійські правозахисники і повстанці.

Так, за даними Сирійського наглядової ради з прав людини (SOHR), авіація президента країни Башара Асада завдала ударів по контрольованому повстанцями місту аз-Залакіят і базам повстанців у сусідній провінції Хама.

Про спалах бойових дій незабаром після півночі в суботу повідомив і представник одного з повстанських формувань. Урядова армія Сирії поки не прокоментувала ці повідомлення.

Відзначимо, що згідно з угодою, які 4 травня уклали у Астані (Казахстан) Росія, Іран і Туреччина, у Сирії створюється чотири зони деескалації конфлікту. Найбільша з них розташована на півночі Сирії, вона включає в себе провінцію Ідліб, частину Латакії, Алеппо і Хами.

Договір передбачає також, що уздовж кордонів зон деескалації будуть створені смуги безпеки, що включають КПП і спостережні пункти, якими будуть керувати Росія, Туреччина та Іран.

Нагадаємо, раніше США засумнівалися в ефективності підписаного договору про створення чотирьох зон безпеки у Сирії на лінії зіткнення урядових і опозиційних військ.