RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Бойовики ІДІЛ відчувають хімікати на живих полонених – Times

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) досліджують смертельні хімікати на живих полонених для розробки нового хімічної зброї.

Про це пише The Times з посиланням на документи, які опинилися в розпорядженні видання.

Дані документи були виявлені військами спеціального призначення Іраку в Університеті Мосула. У документах йдеться, що піддослідні вмирали при випробуванні як мінімум двох хімічних агентів.

Вірогідність того, що документи дійсно належать ІДІЛ, була підтверджена військовими США та Великобританії. Також вони висловили занепокоєння, що ІДІЛ проводить ці експерименти з метою проведення атак проти західних країн у майбутньому. Підкреслюється, що хімікати, які використовуються як пестициди, легко доступні.

У документах йдеться про виробництво й випробування сульфату талія і суміші на основі нікотину. Чоловік вагою 100 кг, якому дали сульфат талію разом з їжею або водою, помер через 10 днів. Суміш описується як "ідеальна смертельна отрута", оскільки її важко виявити, і симптоми з'являються через деякий час.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Туреччині заявили про можливі теракти ІДІЛ на російських кораблях при проході через Босфор.